14.6.2010

Merelliset lomatunnelmat Tammisaaressa

Kesälomaksi alkava lomaviikko on kolea. Silti tunnelma on kesäinen. On vihreätä ja kesän tuoksu.

Olen tämän viikon Tammisaaren saaristossa. Asumme hyvin varustetussa mökissä. Tämä alue on asuntovaunulaisten ja mökkiläisten kansoittama kesäkuukaudet. Monet kylläkin viettävät täällä jopa jouluja. Me olimme täällä vain kerran talvella, Pyhäinpäivänä marrakuun alussa. Yleensä tulemme kesä- tai heinäkuussa yhden viikon ajaksi.

Sauna on jokaisen päivän ohjelmassa. Aika vaihtelee päivittäin klo 15.00 ja 22.00 välillä. Järvessä uimiseen tottuneena merivesi tuntui ensimmäisillä kerroilla jääkylmältä. Ihan vasta viime vuosina olen karaissut itseni ja aina uinut kierroksen tai kaksi, kun kerran olen laiturilta mereen astunut.

Tosin nyt on vielä kaksi viikkoa Juhannukseen. Tänään taitaa pelkkä meressä kastautuminen riittää. Lämpötila on 14 astetta. Sää on sateinen ja siksi kylmempi. Joskin nyt on melko tyyntä ja meren äärellä sillä on merkitystä.

Nyt on se hyvä puoli, ettei tarvitse odottaa aurinkoa ja pettyä, kun on päässyt hyvään auringon oton makuun ja tuleekin pilvipoutainen sää. Kuulin äsken, että vasta ensi viikko olisi auringonpalvojalle parempi.

Minä nautin kävelystä, rannalla ja metsikössä samoamisesta, kirjojen lukemisesta. Tämä on uutta, että tuli otettua kannettava tietokone mukaan.

Luen juuri kirjaa "Torjutut muistot", jonka kirjoitti Imbi Paju. Kirja julkaistiin suomeksi jo vuonna 2006, uusintapainos 2009. Kirjoitan kirjasta blogiini joitain huomioita myöhemmin.

Ympärillä on joka ikkunasta katsottuna kallioinen merimaisema. Sataa tihuuttaa. Kello on 17.30. Sauna lämpiää klo 20.00 mennessä. Sitä ennen pitää syödä. Onneksi itse ei tarvitse nyt tehdä sitä ruokaa. Eilen oli minun vuoroni. Leikin ajatuksella, että olisi vuorot koko viikon. Ei se varmaan niin mene.

Takkatuli on mahdollista sitten saunan jälkeen. Se on mökillä eräs lohtu, kun on kolea sää.

Tammisaari 14.6.2010
Sininen rooli

3 kommenttia:

Sininen rooli kirjoitti...

PS. Vesi oli kylmää. En uinut kierrosta meressä, ainoastaan kastauduin. Se riitti.

LiisaH kirjoitti...

Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa.

Lomaa on kaikki mikä poikkeaa arjesta, ei suinkaan siihen edes aurinkoa välttämättä tarvita.

Nauti joka hetkestä!

Sininen rooli kirjoitti...

Kiitos kommentista Liisa! Noudatin sinun esimerkkiäsi ja pakkasin tämän laptopin mukaan. Siitä on iloa.

Istun nyt tukevalla tuolilla läppäri sylissäni kalliolla ja täällä yhteys toimii huonommin mutta toimii. Sisällä menee kuin kotona.

On tosi hyvä aina päästä pois välillä Helsingistä ja työpaineista. Tekee hyvää.

Sitten voi nauttia taas mm. siitä... työstä.

Hyvää työviikkoa!