17.6.2010

Aurinkoinen loma-aamu ja ip. pilvipoutaa

Heräsin biologisen kellon mukaan melko myöhään. Aurinko näyttäytyy tänään. Pilveilee, mutta pilvet pysyvät vielä taivaanrannan laidoilla. On jo neljäs loma-aamu, kolme jäljellä.

Olemme olleet kaksi aikuista kahdestaan. Välillä on tehnyt tiukkaa valtojen taistelussa, kun feministi ja sovinisti lomailevat. Molemmissa on ripaus noita mainittuja aatteita tai ominaisuuksia, mitä lienevätkin. Silti on hyviä ja harmonisia hetkiäkin mahtunut päiviin.

Toinen meistä on lukenut enemmän lehtiä, katsellut TV:tä ja viihtynyt mökin piirissä. Toinen meistä on lukenut kirjoja ja käyttänyt tietokonetta, samoillut metsäpoluilla ja rannassa. Lienee helppo arvata, että jälkimmäinen meistä olen minä.

Olen myös oleskellut loma-alueen yhteisessä tilassa, jossa on kirjasto (kaksi hyllyllistä kirjoja), TV, iso CD-soitin, karakoe-laitteet, joista itse en ole kiinnostunut, mutta ne ovat nuoren väen ja vähän vanhemmankin suosiossa.

Tämä talo on niin kiva, että tulin nytkin tänne. Tuossa kaksi pikkutyttöä pelaa biljardia. Mukana oleva aikuinen kannustaa ja kertoo sääntöjä. Minä kirjoittelen 25-paikkaisen kokouspöydän päässä tätä blogiani. Mökissäkin se onnistuu, mutta tänään päätin tulla vaihteeksi tänne.

Ajatus kulkee hyvin. Tämä on iso tila ja talo, jossa pidetään juhlia ja kokouksia. Muina aikoina tämä palvelee klubin yksittäisiä lomailijoita. Ympärillä on metsikkö molemmin puolin ja toisella puolella taustalla meri.

Luulen, että lauantaina tämä paikka on kansoitettu, kun naispuoliset lomailijat haluavat katsoa TV:stä Ruotsin kuninkaallisia häitä. Jos asuntovaunussa tai mökissä puoliso katsoo vaikka urheilua, tämä on ainut paikka, jossa voi yhteen menoon seurata häitä.

Saa nähdä tuleeko pidettyä asiaa noin tärkeänä. Jos ei katso suoraa lähetystä, varmaan tulee uusintoja.

Kävimme Tammisaaren keskustassa iltapäivällä ennen saunaa, varastojen täydennystä. Minä ajoin tänäänkin.

Ajoreitti on pääosin mutkainen asvaltoitu maantie, lossilla meren ylitys ja samanlaista tietä keskustaan. Tulee tutuksi toinenkin auto omani lisäksi. Se hyvä puoli asiassa on. Hiukan ajotaitokin tulee hiottua, kuten tuo taloudellinen ajotapa saa harjoitusta, kun parempi puolisko ojentaa vieressä.

Tänään uin meressä...
Uin iltapäivällä ensimmäisen kerran meressä yhteensä kolme pientä kierrosta laiturin ympärillä. Vesi oli hyisen kylmää nytkin, mutta tuli pirteä olo. Muina päivinä olen myös käynyt meressä, mutta vain kastautunut.

Vatsa kurnii jo. Pyysin soittamaan, kun ruoka on valmista. Vilkaisen tässä odotellessa muiden blogeja.

Tammisaari 17.6.2010
Sininen rooli

Ei kommentteja: