13.5.2010

Polkupyörällä Café Storöreniin

Sääennusteet pitivät paikkansa ja kesäinen sää saatiin. Minulla kesäharrastusta edusti tänään noin viiden tunnin polkupyörämatka.

Ajoin Kehä III vieressä olevaa pyörätietä Vuosaaren tunnelin alkupäähän asti, teiden ja pyöräteiden risteyskohtaan. Jatkoin siitä pyörätietä, joka kulkee Uuden Porvoontien vieressä. Tie ei ole siis kaikkien tuntema Porvoon moottoritie, eikä myöskään uusittu Vanha Porvoontie, vaan melko uusi tie, joka menee eri kohdasta, lähempää merta, ja on nimeltään Uusi Porvoontie.

Sitten ajoin Östersundomin ohi ja edelleen Storörenin venesataman suosittuun kesäkahvilaan, Café Storören, joka on nimetty paikan mukaan. Tilasin jotain janooni sekä kahvin ja pullan. Istuin ulkopöydässä noin 45 minuuttia ja kirjoittelin muistikirjaan ja nautin auringon lämmöstä.

Kahvilan ympäristö on muuttumassa.

Nyt siinä oli iso aidattu rakennustyömaa. Aikaisemmin siinä oli meri ja venelaituri. Meri on täytetty siitä kohtaa maalla ja sain kuulla ravintolan pitäjältä, että siihen tulee 200 uutta asuntoa ja kaksi kerrostaloa jopa.

Merkillisempiäkin asioita tehdään, mutta silti mietin itsekseni miten tuo meri on täytetty, paljonko maata on tarvittu, kuinka syvää on tuossa kohtaa alunperin ollut jne.

Hanke on saanut kuuluisuutta. Asiasta löytyi tietoa internetistä: http://www.sipoonranta.fi/asunnot

Paluumatkalla aurinko paistoi toisesta suunnasta ja sain tasapuolisesti molempiin käsivarsiin aurinkoa. Oli kiva vain ajella rauhalliseen tahtiin ja nauttia auringonpaisteesta.

Pysähdyin vielä kerran. Nyt jäätelö ja kivennäisvesi olivat hyvä valinta.

Kotiin päästyäni alkoi sataa. Oikeaan aikaan tuli pyöräretki tehtyä. Jotkut muut pyöräilijät saavat nyt valitettavasti vettä niskaansa. 'Eipä silti', sadekin kuuluu kesään.

Helsinki 13.5.2010
Sininen rooli

Ei kommentteja: