11.5.2010

Äitienpäivä ~ Mother's Day

Sain aamukahvin makuuhuoneeseen. Aamiaistarjotin, valkovuokkoja, parfyymi ja toinen käytännöllinen lahja, pieni kuohuviini, joka jäi odottamaan Äitienpäivän iltaa.

Oli sovittu, että vanhin lapsemme tulee perheineen iltapäivällä kello kahden jälkeen. Siispä minulla oli vapaata aikaa käytettävänä, koska Äitienpäivänä(kin) olin vapaa keittiöhommista.

Starttasin auton ja ajoin Malmin hautausmaalle. Ihmiset ovat lisänneet läheisten haudalla käymistä joulun lisäksi myös muina juhlapäivinä. Nyt lapset muistivat menetettyjä äitejä, jotka säilyvät Äitienpäivän muistoissa ja sydämissä elävinä vuodesta toiseen.

Hämmästyin, että autoja ajoi leveillä hiekkateillä niin paljon. Jalankulkijat joutuivat huolellisesti katsomaan, kun ylittivät tien. Nopeusrajoitus on vain 20 km/t, mutta silti.

Kastelin sukuhaudalla orvokit ja muut kukat ja sytytin kaksi kynttilää. On ollut niin kolea kesän alku, että lähinnä vain nämä kukkalajit ovat säilyneet yöpakkasilta.

Sitten päivä jatkui kotona. Oli tosi mieluisaa nähdä, kun pikkutytöt kiirehtivät onnittelemaan minua. Sain kolme isoa ruusua, toivomani sandaalit, tyttöjen itse tekemän kortin ja akvarellityön. Aikaa vierähti mieluisasti reilut kolme tuntia.

Vaikka haluan välillä seuraa, sitten pitää päästä yksin luontoon. Starttasin auton ja suunnistin jälleen Vuosaareen. Löysin Skatan tilan takaa merenrannasta parhaat luontopolut. Samoilin rantamaisemissa kaksi tuntia.

Otin vielä ennen Vuosaaresta lähtöä puhelun äidilleni. Äiti oli hyvillä mielin. Minun lahjani oli saapunut jo viikolla. Äitienpäivänä oli tullut paljon kukkia ja kortteja. Vieraat olivat lähteneet. Äidillä on onnittelijoita kolmessa sukupolvessa: lapset, lastenlapset ja lastenlastenlapset.

Sitten pistäydyin ennen Vuosaaren tunneliin ajamista uudessa Satama-kahvilassa, jossa on myös S-market ja bensa-asema. Sijainti oli yllättävä ja kyltissä mainostettiin, että se on avoinna 24 tuntia. Paikka piti nähdä sisältä. Otin kupillisen kahvia ja jäätelön. Katselin avautuvaa sumuista maisemaa.

Jätin olohuoneeseen joitain lasten tavaroita. Niin teemme usein. Kiva muistaa, että lapsiperhe oli vierailulla, meidän muutoin niin aikuisessa miljöössämme.

Lainaukset:

Äidille

"Äiti siivoo joka sopin,
puhtaaksi tekee kodin.
Äiti on kiva nainen,
erittäin moninainen."

Nimimerkki: Mother's rules
http://snor.joensuu.fi/luokat/5b/aitiruno.htm

Äitienpäivänä

"Tuuti, tuuti tuomenkukka,
minä pieni tuulitukka,
laulelen näin kukkasista,
puhtoisista, valkoisista.
Aamun tullen äiti laulun kuulee.
Pääskyseksi varmaan äiti sitä luulee.

Toukokuun toinen sunnuntai,
muistat äiti ne sunnuntait kai.
Nytkin terveiset ja kiitokset,
ovat yhtä lämpöiset."

Toinen säkeistö lyhennetty ja muunneltu
http://koti.phnet.fi/polkky/runoja_ja_toivotuksia.htm

11.5.2010
Sininen rooli

Ei kommentteja: