16.5.2010

City-päivä Helsingissä

Kesän kunniaksi toinenkin viikonlopun päivä ansaitsee maininnan. Olin aviomieheni kanssa kaupungilla.

Oli keskisuuren kaupungin tunnelma kesäsunnuntaina. Sää oli helteinen, muttei painostava, ei vielä ukkosta ilmassa.

Suunnistimme aluksi Esplanadipuistoon ja Helsingin lähes vanhimmalle ulkoterassille eli Kappeliin. Minulla oli uudet aurinkolasit ja kesäiset vaatteet. Istuin kohti aurinkoa. Taivas oli sininen. Liput liehuivat Pohjoisesplanadin talojen katoilla. Hyvä tunnelma.

Seuraavaksi lähdimme kohti Suomenlinnan lauttaa, joka lähtikin lähes heti päästyämme Kauppatorille ja laiturille.

Meri oli kauneimmillaan, samoin kaupunki, joka etääntyi. Matka on lyhyt, mutta sen verran on etäisyyttä, että tuntee lähtevänsä Helsingistä hetkeksi pois.

Tällä kertaa viivyimme vain noin tunnin Suomenlinnassa. Lauttamatkalla takaisin istuimme sisätiloissa.

Sen jälkeen kävimme syömässä Belgessä, joka sijaitsee Aleksanterinkadun varrella. Valinta oli mainio. Tilaa oli, palvelu oli nopeata ja ruoka hyvää. Vähän aikaa pois auringosta teki hyvää.

Nyt olemme jo kotona. Kello on jo 21.15 ja viikonloppu ohi.

Helsinki 16.5.2010
Sininen rooli

2 kommenttia:

Kirjaltaja kirjoitti...

Kiva kuulla että on ollut hyviä kesätunnelmia sielläkin. Meillä on Suomenlinna vielä tältä kaudelta käymättä, mutta pitänee käydä piakkoin myös :)

Sininen rooli kirjoitti...

Niin, sinne menee aika ajoin uudelleen. Suomenlinna, kuten Seurasaarikin on ihan erilainen vuorokauden eri aikoina, jopa vuoden eri aikoina. Siis turistit, auringonpalvojat, saaren asukkaat, ravintoloitsijat, veneilijät ja vierasvenesataman käyttäjät jne.