25.3.2010

Jäiden lähtö Katajanokalla

Kävelin eilen ruokatunnilla pitkin meren rantaa Katajanokalla. Kevään merkit olivat selvät.

Viking-terminaalin ja sisäänajoportin jälkeen tulee viheriö, jossa monet käyvät haistelemassa merta ja tuulia. Näkymä on suoraan avomerelle ohi Suomenlinnan ja muiden lähisaarien.

Jäälautat ja hileet, isommat ja pienemmät liikkuivat kovaa vauhtia tuulen voimasta itään. Liikuttavinta oli se, että pari kolme jäälauttaa oli täynnä lintuja, jotka selvästi riemuitsivat vauhdista. En osaa sanoa oliko se 5 km/t vai mitä. Liike oli ihan selkeä.

Aurinko paistoi täydeltä terältä lämmittäen. Tuli sellainen tunne, että kyllä ne kevät ja kesä sieltä tulevat.

Vastakohtana töiden jälkeen kävelin Kaisaniemen kohdalla itäisellä puolella rautatietä. Silloin havahtui puolestaan siihen, että ihmiset ylittivät jään Kaisaniemestä Siltasaaren rantaan. Minä en olisi mennyt enää.

Nyt minulla on mahdollisuus uusia kävely Katajanokan rannalla, koska ruokatunti alkoi juuri. Katajanokka - Skatudden (www.skatta.fi)

Helsinki, 25.3.2010
Sininen rooli

1 kommentti:

Sininen rooli kirjoitti...

Lisäys tuosta jäiden lähdöstä:

Itse asiassa Katajanokan eteläpuolella jäätietä yleisölle ei tehdä koskaan talvella.

Siinä kohtaa on isojen laivojen väylät, Viking ja Silja ajavat molemmat Suomenlinnan vasemmalta puolelta ja Suomenlinnaan menee ympäri vuoden kaksi väylää, toinen Kauppatorilta ja toinen Suomenlinnan huoltolautta Katajanokan kärjestä.