22.3.2010

Talvinen Korkeasaari ja kahvila Kampela

Sunnuntai-iltapäivä kului miellyttävästi hyvässä seurassa, kevään jo tehdessä tuloaan. Kun lasten kanssa suunniteltiin lähtöä lauantaina, Korkeasaari nousi ykköseksi.

Sunnuntaiksi sää oli lämmennyt. Edellisinä päivinä satanut lumi oli sohjona parkkipaikalla ja kävelytie Mustikkamaan ja Korkeasaaren sillan välillä oli jo hiekkainen ja vesilätäköitä oli paikoin, vain reunoissa jäätä.

Pulkka vaihtui Korkeasaaren portilla rattaiksi ja se oli kolmivuotiaan kannalta hyvä, koska teimme kierroksemme 1,5 tunnissa.

Nyt talvella monet eläimet olivat sisätiloissa ja osa saarta oli remontissa ja eristetty yleisöltä. Katsomista riitti silti.

Leijona, leopardi ja osa muista kissaeläimistä olivat paikalla. Pikkupeurat herättivät ihastusta, samoin pikku apinat. Lintuja löytyi Afrikka-talosta monenlaisia ja monivärisiä, myös tosi äänekkäitä papukaijoja ja se oli lapsista hauskaa.

Seurueemme kahdeksanvuotias kuvasi omalla kännykkäkamerallaan, kolmivuotias vanhalla digikameralla, perheen isä uusimmalla ja parhaimmalla kameralla ja vain pikkutyttöjen äiti oli tällä kertaa kuvaamatta, vaikka kännykässä olikin kamera.

Muut kuvasivat eläimiä. Minä sensijaan otin omalla kamerallani muutaman kuvan heistä, 4-henkisestä perheestä. He olivat niin reippaan näköisiä talvisella taustalla. Otin minäkin muutamasta vauvapeurasta kuvia, jotain 4-6 kuvaa.

Parkkipaikka oli täynnä, kun saavuimme Mustikkamaalle, mutta kun kiirehdimme poispäin Korkeasaaren siltaa pulkkaa hakemaan, joka oli säilytyksessä ja paikka meni kiinni, olimme lähes viimeisiä, jotka lähtivät saaresta.

* * *

Ajoimme Mustikkamaalta Kahvila Kampelaan, joka on Vuorsaaren Uutelassa. Itse käyn kahvilassa kesäisin autolla tai polkupyörällä melko usein ja talvella, jos se on avoinna. Se on idyllinen kahvila Uutelan venesatamassa, Aurinkolahden kanavan kupeessa.

Kahvilan valikoimasta monien suosiossa ovat pannukakut hillolla ja kermavaahdolla. Lapset valitsivat juuri nuo isot pannarit ja mehut, aikuiset teen, kahvin ja täytetyt croissantit.

Kahvila Kampela on ollut Uutelassa yli 30 vuotta. Vanha venemaja on kunnostettu viihtyisäksi kahvilaksi. Kesällä kilpailijaksi on Aurinkolahden hiekkarannan päähän noussut Robert`s Coffee -kesäkahvila. Se ovaa ovensa vasta kesän alussa toisin kuin Kahvila Kampela on avoinna alkukeväästä pitkälle syksyyn.

* * *

Minä jäin kävelemään, kun muut lähtivät vielä vieraisille. Kävelin ensin luontopolkua grillipaikalle, josta on maisema kalliolta merelle. Kun se ei riittänyt kävelyksi, jatkoin vielä Skatan tilalle ja kauemmas erästä tietä kuin milloinkaan aikaisemmin. Voin jatkaa tien päähän, koska tie oli yleinen tie, vaikka yksityisiä omakotitaloja ja kesämökkejä olikin sen varressa.

Löysin niin jylhän, kallioisen ja kauniin merenrannan, että vain seisoin ja katsoin pitkään mykistyneenä kauneutta ja rauhaa, joka avautui pitkälle merelle. Kun vihdoin maltoin kävellä nuo reilut neljä kilometriä takaisin, alkoi hiljalleen sadella lunta.

Ajoin Vuosaaren tunnelin kautta Kehä III kautta kotiin. Siihen mennessä lumisade yltyi ja joutui melkein ihmettelemään taasko sää muuttui niin talviseksi. Se ei kuitenkaan minua haitannut. Hidastin vain vauhtia ja ajelin turvallisesti kotiin.

Helsingissä 22.3. vielä edellisen päivän tunnelmissa
Sininen rooli

Ei kommentteja: