16.12.2009

Roolit hakusassa, pakkanen paukkuu

Keskustelin tänään jouluvastaanotolla kahden miesvieraan kanssa. Puhuttiin ajan ilmiöistä.

Pukeutumisessa kukaan ei oikein tiedä iän mukaista rooliaan. Juhliin osataan pukeutua hiukan iän mukaan, jos on pakko tai pukukoodi, mutta vapaa-ajalla kaikki pukeutuvat farkkuihin ja sporttisiin asuihin.

Nuorekkuusajattelu ja iättömyyden illuusio ei ole mikään uusi ilmiö. Sitähän on ollut jo kauan. On poikkeuksiakin, henkilöitä, jotka haluavat olla aikuisia, muuttaa elämäänsä ja malttavat hidastaa hiukan, edes hiukan. Rauhoittumisessa on monta etua.

Helsingissäkin on nyt kylmä ja lunta. Valkea joulu häämöttänee...

Joulu aiheuttaa jokaiselle extra-puuhaa tai päänvaivaa. Jos vaikka haluaa ohittaa joitain jouluperinteitä, sitä pitää hiukan perustella. Itse tempaudun yleensä jossain vaiheessa mukaan. Haluan antaa lahjoja.

Olen useina vuosina lähtenyt molempina viikonlopun päivinä ennen joulua liikkeelle jo heti puolenpäivän aikaan, ottanut mukaan isokokoisen kassin. On helpompi jatkaa matkaa etappi etapilta Helsingin keskustassa, kun on se iso kassi. Ei tarvitse vaivalloisesti kuljetella kertyneitä muovikasseja, eikä myöskään kadota silloin tavaroitaan.

Jos on lista ja vähän välillä kahvilassa tekee inventaariota mitä on kulunut ja mukaan kertynyt, niin ostoelämyksistä voi nauttia.

Sellaista se on, toistuvaa, perinteistä ja tuttua...

Kirjoitin tämän 15.12. periaatteessa, mutta nyt julkaiseminen meni juuri huomisen puolelle eli 16.12. tulee ulos.

15.12.2009
Sininen rooli

Ei kommentteja: