5.12.2009

Helsinkiä ristiin rastiin

Lauantai-iltapäivä on menossa. Hämärä yllätti taas.

Viime viikolla oli kaksi jouluun liittyvää työpaikan juhlaa. Maanantaina pakotin itseni ilmoittautumaan molempiin.

Minusta on vähän tullut juhlakammoinen ja menen joka paikkaan autolla. Nyt päätin valita bussin. Silloin voi ottaa glögin ja valkoviiniä pari lasillista. Siinähän se meni, seurustelu ja juhliminen. Toisaalta ei niin paljon eroa kuin jos olisi ollut vesilinjalla.

Ensi viikolla on vielä työhön liittyvää juhlaa kaksi. Molemmissa on pukukoodina tumma puku. Paineita tulee mekon tai hameen kanssa. Edustuskelpoinen jakku löytyy. Kun haluaa näyttää sekä tyylikkäältä että nuorekkaalta, helman pituuden kanssa on valinnan vaikeutta.

Helsingistä sitten.

Kävelin siitä ensimmäisestä juhlasta Senaatintorin poikki noin klo 22.15. Vaikka lunta ei ollut, iso valaistu kuusi toi talven ja joulun tunnelmaa.

Tällä kertaa minulla ei ollut antaa ruusua Senaatintorin laidassa ylväänä seisovalle Aleksanteri II:lle. Joskus nuorempana olen sen tehnyt.

Käyn usein Senaatintorin ohi kulkiessani istumassa ja hiljentymässä Tuomiokirkossa. Se on auki päivisin sekä kesällä että talvella.

Sytytän usein kynttilän ajatellen kaikkia itselleni läheisiä ihmisiä. Se on rauhoittavaa. Samoin vain kirkossa istumisen, silloin kun turistit eivät hälise. Ovella on kaikilla kielillä iso lappu "Hiljaisuus", mutta se ei aina auta. Yleensä kylläkin ihmiset kuiskivat, joka on hyvä.

Rakastan monia paikkoja Helsingissä. Helsingistä on tullut oma kaupunkini, vaikka synnyin muualla. Olen ollut myös veronmaksajana kaupungille ties kuinka kauan. Omatunto on siis hyvä.

Paras viikonlopun merellinen kierros tulee kesällä Helsingin ydinkeskustassa polkupyörällä:

Eräs merellinen reitti:

Voi ajaa Pohjoisrantaa kaikkien veneiden ohitse Kauppatorille, josta löytyy pyöräreitti myös. Sitten Eteläsatamaan, seuraa Café Ursula ja Kaivopuisto, mattolaituri, venelaituri, Café Carusel, Hietaniemen tori, Länsisatama, Länsiväylän liittymä, Töölö, Hietalahden ranta, edelleen Töölössä rantaa pitkin, Merimelojien maja, Café Regatta. Sitten voi jatkaa kohti Seurasaarta, polkupyörä Tamminiemen portin luo pyörätelineisiin. Seurasaaren kierto kävellen.

Samaa reittiä takaisin tai sitten Töölönlahden kautta. Hyvä kierros. Saman voi tehdä autolla, kesällä tai talvella.

Nyt onkin jo kiire aloittamaan lauantai-iltapäivää.

On harmaa sateinen päivä. Viime viikon lumi suli jo. Kotityöt (pyykki, viikonlopun siivoukset) saavat nyt jäädä. Luulen, että ajan autolla johonkin ja kävelen oikein pitkän lenkin näin alkajaisiksi... ei mitään shoppailuja, ei sinne päinkään tänään, pois se minusta.

Esirippu sulkeutuu, siis tämä Acer-lappäri..
Sininen rooli

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Sattui silmään. Piristi päivää. Kiitos!