2.1.2011

Truman Capote: Kesän taittuessa

Keltainen kirjasto, kirja Yhdysvalloista. Romaanin tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan jälkeiseen New Yorkiin.

Tarina kertoo nuorista, rikkaista ja köyhemmistä. Rakkaustarina, jossa on traagisuutta ja tuolle ajalle ominaisia piirteitä. Elämänmeno kuvastaa ajan henkeä, ihmisten kiihkeätä halua elää elämäänsä sodan jälkeen.

Käsikirjoitus oli kadoksissa monia vuosia ja löytyi vasta Truman Capoten kuoltua. Romaani julkaistiin, koska läheiset ja uskotut henkilöt olivat sitä mieltä, että Truman olisi niin itse halunnut, loppujen lopuksi. Kirjassa on vain 128 sivua.

Sitaatti:

"Kun auringonvalo taas tulvahti esiin, Peter nousi ja veti Gradyn jalkeille kysyen: 'Ja ketä me tänä iltana juhlistamme läsnäolollamme?' mutta Grady, joka koko ajan oli aikeissa selittää ettei voinut tulla treffeille hänen kanssaan, antoi kysymyksen taas mennä ohi, sillä kun he laskivat portaita, stuertti, joka oli äänekäs ja kiiltävä kuin gongi, huuteli heille varoituksia, ja myöhemmin, Lucyn hyvästelytohinassa hän unohti koko asian"...

Itse asiassa sitaatissa ei ole paljon sisältöä, koska siinä ei ole koko sivua tai lukua, mutta tekstinpätkä kuvastaa keveyttä. Voi kuvitella tunnelmaa, kukin oman halunsa mukaan ja se on rentouttavaa.

Julkaisutiedot:
Truman Capote: Kesän taittuessa
Kustantaja Tammi Osakeyhtiö, Helsinki
Painopaikka Gummerus, Jyväskylä 2007
Suomennos Kaijamari Sivill
Englanninkielinen alkuteos: Summer Crossing,
ilmestyi Yhdysvalloissa 2005

Lahjakirja, luin sen Tapaninpäivänä.

Helsinki 2.1.2011
Sininen rooli

Ei kommentteja: