21.2.2010

Nuortenkirjat: Aurora ja Pietarin serkut, Pirkko Pekkarinen

Tämä kirja osui silmääni, kun laitoin blogiini kirjallisuusaiheisia muiden blogeja, joita seuraisin. Kirjaa ei saa enää kirjakaupoista. Löysin sen netistä Helsingin kaupunginkirjaston haulla ja varasin Runeberginkadun kirjastosta.

* * *

Nuortenkirjat: Pirkko Pekkarinen: Aurora ja Pietarin serkut
Kustantaja: Pirkko Pekkarinen ja Kirjapaja, Helsinki
Painopaikka Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 1993

Vaikka tämä on ns. tyttökirja, halusin lukea sen. Kirja on sitä mitä takakannen tiivistelmässä luvataan, josta nämä otteet:

"Aurora on 17, kun hän palaa Kanadasta Helsinkiin. Hän haaveilee taidekoulusta Pariisissa ja kaipaa Thomasia... Auroran 13-vuotias pietarinsuomalainen serkku Olga on Helsingissä tätinsä ja setänsä hoivissa"...

"Kauaa eivät serkukset saa vaipua ikäväänsä. Vuoden 1905 Helsinki kuohuu ympärillä"...

Kirja sivuaa historiaa yleensäkin ja siinä huokuu osa Helsingin menneisyyttä viehättävänä fiktiona. Teksti on selkeätä ja sitä on kiva lukea. Tarina vie mukanaan ja kirjan lukee kahdessa illassa, 173 sivua.

Sitaatti, sivulla 34:

"Aurora heittäytyi sänkynsä päälle ja upposi syvälle. Oli taas pitkästä aikaa höyhenpatjat. Aurora halusi olla vihdoinkin yksin ja unohtaa hetkeksi isänmaalliset suomalaiset ja hurjapää-Elisbetin anargisti-ihailijoineen - ja varsinkin murjottavan Olgan.

Yöpöydällä oli kristallimaljassa kaksitoista ruusua, kuusi punaista ja kuusi keltaista. Aurora oli saanut ruusut laivarannassa ylioppilailta, jotka lauloivat hänelle tervetuliaisiksi serenardin, hänen elämänsä ensimmäisen serenardin."

Lisää Aurora kirjoista löytyy blogissa: http://aurorakirjat.blogspot.com/

Helsinki 21.2.2010
Sininen rooli

2 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Kiitos kiinnostuksesta Aurora-kirjoja kohtaan.

Ensimmäisessä ja kolmannessa kirjassa Aurora on Kanadassa. Toivon, että saat nämäkin kirjat luettavaksesi.
(Aurora. Vaahteralaakson tyttö ja Aurora ja villikyyhkysten aika.)

Terveisin Pirkko Anna Amnell (vuoteen 1998 Pekkarinen)

Sininen rooli kirjoitti...

Vähän jälkijunassa kommentti noihin Kanadan kirjoihin: Aion lukea ne joskus Pääsiäisen aikoihin. Nyt on muutama kirja kesken, jotka pitää palauttaa.

Kiitos kommentista!
Sininen rooli