17.11.2010

Cecilia Samartin: Señor Peregrino

Tarina vie Meksikoon, josta kirjan nuori tyttö ja päähenkilö Jamilet lähtee äitinsä kuoltua vaikeata elämäänsä pakoon muiden lailla Yhdysvaltoihin. Kirjassa on romantiikka ja käytännöllisyyttä, ihmisen ulkoista ja sisäistä kauneutta, älykkyyttä ja aistikkuutta.

Romantikoille ja oikeudenmukaisuutta kaipaaville.

Minäkin luin kirjan yhteen putkeen kahtena iltana aina myöhään yöhön niin kauan kuin silmät pysyivät avoinna.

Sitaatti sivulla 56:

"Seuraavana aamuna astuessaan ulos bussin kyydistä Jamilet hehkui yhä hyvää oloa, jonka Nancyn tapaaminen oli saanut aikaan. Samalla hän tunsi voimakkaan tuulen, joka pyyhki läpi Los Angelesin keskustassa kohoavien pilvenpiirtäjäkanjonien. Se oli sama tuuli joka puhalsi Meksikon erämaiden kanjoneissa, paitsi että täällä tuulen yksinäiseen ujellukseen sekoittui auton torvien kiivas soitanta, sireenien ulina ja elämän syke, jollaista hän oli kokenut kotona vain ongelmatilanteissa, joen tulviessa tai tulipalon levitessä pelloilla. Vaikutti siltä, että ihmisillä oli syy kiiruhtaa eteenpäin, vaikka se ei ollutkaan pelko tai huolestuneisuus. Se kiehtoi Jamilettia suuunnattomasti."

Takakannesta:  

"Upea kirja ihmeisiin uskomisesta, tarinankerronnan voimasta ja kauneuden suhteellisuudesta. Romaanin tärkein viesti on: Olet kaunis jos uskot itse omaan kauneuteesi".

Julkaisutiedot:
Cecilia Samartin: Señor Peregrino
www.bazarkustannus.fi
Painopaikka TBB, Slovakia 2010
Englanninkielinen alkuteos Tarnished Beauty 2008
Suomentanut Tiina Sjelvgren

Kirja on lukuelämys. Ostin sen Kirjamessuilta Helsingistä lokakuussa 2010.

Helsinki, 17.11.2010
Sininen rooli

Ei kommentteja: